Ministrul Finanţelor şi-a vizitat angajaţii. Boloş: Nu s-a pus problema de disponibilizări

Ministrul Finanţelor şi-a vizitat angajaţii. Boloş: Nu s-a pus problema de disponibilizări
foto: facebook.com/BolosIoanMarcel

Angajaţii sistemului de finanţe din toată ţara au protestat pentru a doua zi la rând faţă de măsurile pe care Guvernul vrea să le impună. Le este teamă că vor rămâne fără locuri de muncă sau că salariile le vor fi tăiate. Marcel Boloş le promite însă că nu vor exista concedieri. De altfel ministrul Finanţelor a fost în vizită dis de dimineaţă la Trezoreria din Bucureşti şi cea a Sectorului 3. Uimit de ceea ce a găsit în instituţii, şi-a făcut cruce, mai ales când angajatele i-au arătat că nu au nici măcar hârtie pentru imprimantă. 

Şocat de condiţiile de muncă ale angajaţilor de la Trezoreria Sector 3 din Capitală, Marcel Boloş s-a închinat când a văzut că cei de acolo trăiesc practic în altă eră. Nu au hârtie, nu au tuş, au o imprimantă veche, iar dulapurile şi birourile cad să cadă pe ele. Asta l-a făcut pe ministru să ceară investiţii la aceste instituţii. 

Desfiinţarea posturilor de şef de birou îi nemulţumeşte pe angajaţii care spun că aceste persoane sunt vitale pentru ca documentele să fie corect completate la final, iar activitatea să se desfăşoare în condiţii cât de cât normale. Ministrul le-a promis că nu va da pe nimeni afară şi că salariile vor fi egalizate aşa cum spune legea. 

La Ministerul Finanţelor au avut loc discuţii cu sindicaliştii, iar după trei ore s-a ajuns la o primă înţelegere. 

Proteste au fost în 15 judeţe. La Galaţi oamenii au ieşit în stradă speriaţi că îşi vor pierde locul de muncă. Şi la Constanţa oamenii s-au revoltat că îşi vor pierde funcţiile de conducere, salariile sau tichetele de vacanţă. Şi la Craiova în jur de  100 de angajaţi ANAF Dolj au protestat de la ora 9:00 dimineaţa. 

Sindicaliştii spun că au discutat ca acordarea tichetelor de vacanţă să se facă la nivelul salariului minim. De altfel, dacă Guvernul nu le ascultă doleanţele, atunci vor protesta din nou pe 22 august. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt