Născută în România, campioană în Spania

Născută în România, campioană în Spania
foto: captura video youtube

Românii din diaspora sunt o mândrie pentru ţara noastră, prin lucrurile extraordinare pe care le fac. Din păcate, de cele mai multe ori, performanţele lor sunt în numele ţării în care au ales să trăiască.

Ajunsă campioană europeană la kickboxing, Emilia Vişan s-a născut în Spania. Iar imnul care s-a auzit la festivitatea de premiere a fost tot al Spaniei. O pierdere pentru România şi naşte întrebarea... cum ar fi fost dacă ar fi rămas în ţară?

Nu e prima oară când Emilia urcă pe podium. Este deja un nume recunoscut pentru performanţele şi palmaresul adus Spaniei. Totuşi, momentele în care a devenit campioana Europei au fost copleşitoare. Pentru Emilia e o zi ca oricare alta din ultimii 7 ani. Adică antrenament intens la clubul din orăşelul Buriana, pe malul Mării Mediterane, la 50 de kilometri de Valencia.

Performanţa înseamnă efort susţinut şi ambiţie, însă vine la pachet cu multe satisfacţii. Casa familiei Vişan a devenit în timp o adevărată expoziţie de trofee. Părinţii ştiu, prin sacrificii şi speranţe, că destinul Emiliei este aici, în Spania, la peste 3000 de kilometri de casă.

Potrivit statisticilor, în Spania sunt aproximativ 100 de mii de copii născuţi din părinţi români.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt