Natalia Intotero preia locul Gabrielei Firea

Natalia Intotero preia locul Gabrielei Firea

PSD a decis cine îi va înlocui pe Gabriela Firea şi Marius Budăi. Două femei urmează să facă parte din Guvernul Ciolacu: Natalia Intotero la Ministerul Familiei şi Simona Bucura Oprescu, la Ministerul Muncii. Între timp, controalele continuă în azilele din ţară. 30 de centre au fost închise după prima săptămână, iar amenzile se ridică la peste 1 milion de lei. În acest scandal, PSD cere şi alte demisii, cum ar fi cea a Ralucăi Turcan, fost ministru al Muncii.

Natalia Intotero şi Simona Bucura Oprescu vor face parte din Guvernul Ciolacu. Natalia Intotero este propusă să îi preia locul Gabrielei Firea la Ministerul Familiei. În trecut, ea a mai făcut parte din Guvernul Dăncilă şi a condus Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, dar a fost şi secretar de stat în Ministerului Afacerilor Externe în timpul Guvernului Ponta. Pe de altă parte, Simona Bucura Oprescu a fost în cărţi şi în luna iunie, atunci când s-a produs rotativa pentru ministerul pe care îl preia acum de la Marius Budăi. Pentru ea este prima funcţie în Guvernul României. 

În urma scandalului azilelor groazei, Gabriela Firea a fost suspendată din funcţiile de conducere ale PSD. A fost dorinţa ei, spune Marcel Ciolacu.2700 de centre pentru bătrâni au fost controlate în prima săptămână. 30 dintre ele au fost închise şi au fost aplicate 99 de amenzi în valoare de 1,2 milioane de lei. 

La sectorul 3, DGASPC spune că are contract cu un singur centru privat, unde au fost efectuate 29 de vizite pentru a-i monitoriza pe cei 26 de beneficiari aflaţi în grijă. Deficienţele găsite nu au pus în pericol siguranţa şi integritatea bătrânilor, transmite instituţia.

Scandalul azilelor pare că nu se opreşte însă aici. PSD acuză că Raluca Turcan, ministru  al Muncii în guvernul Cîţu, ar fi avizat azilele groazei din Ilfov şi îi cere demisia de onoare. Raluca Turcan nu vrea să facă însă un pas în spate. ,,La momentul acreditării centrului din Voluntari, toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităţilor legale. Semnarea acreditării este o cerinţă administrativă şi o obligaţie legală, dacă sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege", a răspuns Raluca Turcan pe contul său de Facebook.

Alte 2.900 de azile urmează să fie controlate în toată ţara.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt