Nicolae Ciucă: Comisia Europeană a virat României peste 2,7 miliarde euro. Guvernul pe care l-am condus a reuşit să depună cererea printre primele din Europa, încă din luna decembrie a anului trecut.

Nicolae Ciucă: Comisia Europeană a virat României peste 2,7 miliarde euro. Guvernul pe care l-am condus a reuşit să depună cererea printre primele din Europa, încă din luna decembrie a anului trecut.
foto: facebook.com/IonelNicolaeCiuca

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a anunţat pe contul său de Facebook, că ,,peste 2,7 miliarde euro au fost viraţi, astăzi, României de către Comisia Europeană, conform cererii II de plată din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Aceşti bani se alătură fondurilor de prefinanţare şi primei tranşe din PNRR, ceea ce duce valoarea cumulată a fondurilor intrate în ţară prin acest instrument la aproape 10 miliarde euro."
 
Liderul liberalilor a amintit că ,,miniştrii PNL care au avut de realizat ţintele şi jaloanele necesare şi-au îndeplinit cu succes misiunea. PNRR contractat de România este unul complex, iar numai pentru această cerere de plată au fost depuse, în total, peste 3000 de documente. Cu toate acestea, guvernul pe care l-am condus a reuşit să depună cererea printre primele din Europa, încă din luna decembrie a anului trecut."
,,Banii din PNRR, fondurile europene de coeziune şi noua sursă financiară din programul REPowerEU vor impulsiona modernizarea ţării şi ne vor proteja de şocurile economice externe", a mai precizat preşedintele PNL.
 
Nicolae Ciucă a atras atenţia şi asupra folosirii banilor europeni. ,,Cheltuirea chibzuită a banilor de la Bruxelles se va vedea în stabilitatea bugetului, urmând să aibă un efect multiplicator, care va duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii fiecăruia".
 
În finalul postării sale de pe Facebook, preşedintele liberalilor a reamintit că ,,PNL rămâne angajat, pe toate palierele administraţiei publice, pentru atragerea banilor europeni necesari dezvoltării sustenabile a economiei. Rămâne, de asemenea, fidel creării unui mediu de afaceri prietenos cu investiţiile şi generator de noi locuri de muncă."

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt