Noul podul de la Brăila a început să se strice

Noul podul de la Brăila a început să se strice
foto: captura video

Inaugurat cu surle şi trambiţe în urmă cu doar o lună, Golden Gate de România a început să se clatine. Pe celebra deja construcţie de la la Brăila, au început să apară mai multe denivelări, iar în unele zone marcajele s-au deplasat. Reprezentanţii Companiei a Infrastructurii Rutiere spun că de vină pentru această situaţie sunt maşinile de mare tonaj.

Pe 6 iulie 2023, la inaugurare, mai marii ţării la deschiderea cu fast a podului suspendat. De atunci a trecut puţin timp, dar multe s-au schimbat. Şoferii se plâng că podul şi a început să se strice. Denivelările şi asfaltul crăpat pot fi cauzate de nerespectarea tonajelor autovehiculelor, spun reprezentanţii CNAIR.

Urmează o analiză a situaţiei podului pentru a vedea care sunt problemele şi cum se pot rezolva. Cert este că podul nu se va închide. Deocamdată, în timpul săptămânii, se poate circula între orele 6 dimineaţa şi 9 seara. Asta pentru că noaptea se demontează macarelele.

Podul suspendat de la Brăila are aproape 2 kilometri şi o deschidere de 1.120 de metri. Dimensiunile sunt similare cu cele ale celebrului Golden Gate din San Francisco. A costat 700 de milioane de euro din care jumătate au fost din fonduri europene nerambursabile. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt