Opoziţia acuză PSD şi PNL că au împins UDMR afară de la guvernare, după ce s-au folosit de formaţiunea politică a minorităţii maghiare

Opoziţia acuză PSD şi PNL că au împins UDMR afară de la guvernare, după ce s-au folosit de formaţiunea politică a minorităţii maghiare

Deputatul USR Liviu-Ionuţ Moşteanu a declarat la Prima News că sunt de formă consultările de la Cotroceni, pentru că posturile sunt deja împărţite între cele două partide.

„Toată ţara vede că i-aţi ţepuit pe cei de la UDMR, v-aţi strâns mâna acum un an şi jumătate şi acum nu mai aveţi nevoie de ei, la fel cum PNL a ţepuit electoratul căruia i-a promis că-l scapă de PSD. Ciucă a vrut să se asigure că-l votează PSD înainte să meargă la negocierile de la Cotroceni, adică a vrut să vadă banii înainte, ăsta e nivelul încrederii în Coaliţie. Donsultările sunt de formă, ne ducem la Cotroceni să-i transmitem preşedintelui vocea poporului care a ieşit în stradă, să-i aducem aminte că a pus al patrulea premier PSD”, a precizat Moşteanu.

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, spune că partidul său doreşte respectarea liniei protcolului şi a sensului.

„Litera nu mai poate fi respectată, pentru că Guvernul se va micşora. Trebuie să se păstreze reprezentarea fiecărui partid în ministere. De exemplu, Ministerul Tineretului şi Sportului era normal să fie redus la nivelul de agenţii, a fost redusă schema, vor fi mult mai puţini angajaţi, vor fi reduse cheltuielile”, a subliniat Stroe.

Şi preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, consideră că protocolul nu poate fi respectat ad literam dacă se doreşte cu adevărat reducera numărului de ministere.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt