Opt ani de la Colectiv - oamenii încă simt că nu s-a făcut dreptate

Opt ani de la Colectiv - oamenii încă simt că nu s-a făcut dreptate

Durere, lacrimi şi întrebări! După 8 ani de la Colectiv, părinţii şi prietenii celor 65 de tineri care au murit în tragedie caută vinovaţi. Nu s-au resemnat cu pierderea copiilor şi a celor dragi  şi nu o să o facă niciodată. Au trecut 8 ani de la acea noapte care a schimbat destine,  iar în tot aceşti ani nu s-a înfiinţat niciun centru pentru tratarea marilor arşi, cu toate că promisiunile au existat încă de atunci.
Seara de 30 octombrie 2015 nu va fi uitată de niciun român. O seară care părea una normală pentru tinerii care au venit în clubul din fosta fabrică Pionierul pentru a se distra. Însă s-a transformat într-un coşmar când clubul a fost înghiţit de flăcări. Adrian era împreună cu sora lui în Colectiv. Şi-a sunat un prieten care trebuia să ajungă la petrecere. Când a închis apelul, a izbucnit infernul. 
A leşinat. La un moment dat s-a trezit în ţipetele oamenilor. A ajuns într-un final la spital unde a fost internat la Terapie Intensivă mult timp. Semnele tragediei de la Colectiv au rămas pe mâinile lui. El e un supravieţuitor, însă sora lui a murit. 
65 de oameni au murit, iar sute au fost răniţi. Mama Carinei, o tânără de 24 de ani care s-a ascuns cu prietena ei în baie şi a murit acolo, nu şi-a revenit nici până azi. 
La 8 ani de la incendiul din clubul Colectiv, cifrele vorbesc de la sine. Avem doar 24 de paturi pentru adulţi, însă cu arsuri până la o anumită complexitate.  Acolo pot fi trataţi doar pacenţii cu arsuri medii. Din păcate centrele promise pentru tratarea marilor arşi sunt  încă pe hârtie. 
 
6 locuri - Spitalul Clinici de Urgenţă Bucureşti (Floreasca)
 
5 locuri - Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti 
 
3 locuri - Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar - Arseni", Bucureşti
 
5 locuri - Spitalul Clinic de Urgenţă "Pius Brînzeu" Timişoara
 
5 locuri - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Spiridon"Iaşi
 
2 locuri - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov
 
În urmă cu doar 2 luni, 57 de oameni au fost răniţi în explozia de la staţia GPL din Crevedia. Mulţi au avut arsuri foarte grave. Cum în România nu erau suficiente locuri pentru a-i trata, 12 pacienţi au fost transferaţi de urgenţă în spitalele din străinătate. 
 

 

Afla mai multe desprecolectiv8 anidreptatemortiarsi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt