Parcări inutile în Bucureşti. 1.250 de locuri lăsate în paragină

Parcări inutile în Bucureşti. 1.250 de locuri lăsate în paragină

Este nevoie de parcări în Capitală ca de aer. În mod paradoxal însă, una dintre ele, cu peste 1.000 de locuri, este lăsată în paragină, chiar la Arena Naţională. Trebuia să fie accesibilă şoferilor încă din toamna anului trecut, de când Consiliul General al Capitalei a anunţat că o va pune la dispoziţie Administraţiei Străzilor. Primăria spune însă că deocamdata nu s-au terminat procedurile de predare primire către o a treia entitate, compania municipală de parking, motiv pentru care parcarea a rămas abandonată. 

În stânga sensului de mers avem o parcare modernă, de tip park and ride, inaugurată în Pantelimon.  Construcţia a costat 65 de milioane de lei şi are în jur de 500 de locuri de parcare. A fost inaugurată în urmă cu un an şi este un real succes - nu prea sunt locuri libere, iar parcarea este gratis. 
După un drum de 10 minute cu maşina ajungem la Arena Naţională, unde ar trebui să găsim o parcare deschisă publicului cu o capacitate de 1.250 de locuri. Parcarea ar fi trebuit să fie gestionată încă de anul trecut de Administraţia străzilor, însă a fost lăsată în paragină. Bariera nu este funcţională iar în jurul ei sunt zeci de saci de gunoi lăsaţi în soare. 
Chiar dacă nu este deschisă publicului, când are loc un eveniment, precum un concert sau un meci de fotbal, parcarea poate fi folosită. Facem câţiva paşi în parcare şi vedem dezastrul ţinut ascuns. Gunoaie lăsate în bătaia vântului, pet-uri, tone de praf şi scaune rupte de la bătăile de pe stadion.
Paznicul vine la muncă şi pleacă acasă cu toate hainele pline de praf, de parcă ar lucra pe şantier. Primăria spune că parcarea are nevoie de modernizări, care sunt costisitoare. Există o singură maşină parcată, cu autocolant de jandarmerie dezlipit.
Cel puţin 10 stingătoare au fost descărcate de mai mulţi copii care le-au găsit în parcare nepăzite în urmă cu trei luni. De atunci nu a venit nimeni să le strângă, să le încarce sau să cureţe zona. În caz de incendiu, stingătoarele sunt inutile. Oamenii care vin să se bucure de spaţiul verde sunt obligaţi să parcheze în afara Arenei Naţionale. 
Primăria spune că parcarea încă nu a fost predată oficial de la Administraţia Străzilor la compania de parking. Primăria Sectorului 2 este interesată de parcarea de la Naţional Arena.
Până când autorităţile vor decide ce vor face şi cărei instituţii îi va rămâne parcarea, 1.250 de locuri rămân libere, în timp ce şoferii din zonă blochează primele benzi de circulaţie de pe şosea. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt