Parlamentul, ring de box pentru aleşi. Florin Cîţu a rămas fără imunitate

Parlamentul, ring de box pentru aleşi. Florin Cîţu a rămas fără imunitate
foto: INQUAM Photos / Sabin Cirstoveanu

Senatorii au votat în unanimitate pentru ridicarea imunităţii de parlamentar al lui Florin Cîţu. Fostul premier poate fi anchetat de procurori în dosarul achiziilor de vaccinuri din pandemie, unde este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.
Pentru ridicarea imunităţii au votat şi senatorii PNL, deşi au încercat să îi ia apărarea într-un Parlament transformat în ultimele zile în loc de devărsare a cuvintelor şi expresiilor licenţioase, astăzi un alt episod s-a consumat în ceea ce numim Casa Poporului.
Nu este zi fără conflict în Parlamentul României. Numai că de această dată certurile escaladează până la îmbrânceli şi bătaie. Mai mulţi deputaţi USR şi AUR au ajuns să se înjure şi să se îmbrâncească după o declaraţie a lui George Simion de la tribuna Parlamentului. Totul s-a întâmplat chiar în timpul şedinţei de plen.
Deputaţii  AUR au continuat circul, aşa că au mers şi la Senat cu pancarte pe care erau scrise mesaje pentru Florin Cîţu, care aştepta votul în ceea ce priveşte imunitatea sa parlamentară. Moment în care atmosfera din parlament s-a încins din nou. 
Deşi au votat pentru ridicarea imunităţii parlamentare a lui Florin Cîţu, cei de la PNL au încercat să îl apere pe senator. Nici USR nu a aruncat cu acuzaţii, mai ales că în dosar sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi doi foşti miniştri ai alianţei: Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă. În cazul lor, preşedintele Klaus Iohannis a semnat deja cererea de începere a urmăririi penale pentru că nu sunt parlamentari.
La final, 90 de senatori au votat pentru ridicarea imunităţii şi începerea urmării penale a lui Florin Cîţu. Doar doi au votat împotrivă. 
 
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă sunt acuzaţi că, în perioada ianuarie 2021 - mai 2021 au achiziţionat un număr mult mai mare de vaccinuri anti-covid decât era nevoie, deşi puteau refuza acea tranşă. Prejudiciul adus statului este de un miliard de euro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt