Peste 100 de oameni, reţinuţi în 24 de ore. 570 de kg de droguri, confiscate

Peste 100 de oameni, reţinuţi în 24 de ore. 570 de kg de droguri, confiscate

Peste 200 de români suspecţi de trafic de droguri au fost audiaţi de poliţişti într-o singură zi. Ar fi vândut sau produs droguri în toate colţurile ţării. Dintre ei, 89 fost reţinuţi şi 19 arestaţi preventiv. România pare că a devenit, în ultima perioadă, o piaţă de substanţe interzise. Zilnic sunt prinşi dealeri. Cele mai multe droguri sunt aduse din alte ţări. Doar că în Portul Constanţa nu au mai fost înregistrate capturi în ultimii doi ani, iar la  poliţia de frontieră nu există echipă antidrog. 

Asta au auzit peste 250 de oameni în ultimele 24 de ore. Vorbim despre persoane suspecte de trafic de droguri, trafic de minori şi proxenetism. Deşi mulţi au fost duşi la audieri, doar 89 au fost reţinuţi şi 19 arestaţi preventiv. Poliţiştii au confiscat, peste cinci kilograme de droguri de mare risc, zeci de plante de cannabis, dar şi alte substanţe interzise. 

De altfel, în primele  opt luni ale acestui an poliţiştii au capturat 570 de  kilograme de droguri, mult mai puţin faţă  de anii trecuţi. Nu se ştie  însă dacă a scăzut numărul de traficanţi sau dacă  autorităţile nu mai reuşesc să  îi găsească. Cert este că nu există  resurse necesare pentru combaterea traficului de droguri.

De la începutul anului şi până acum peste un milion de comprimate, de stupefiante au fost descoperite. Cele  mai multe, sunt aduse din afară. Asta în condiţiile în care  la poliţia de frontieră a fost desfiinţaţă brigada antidrog. Acum, când se confruntă cu un număr tot mai mare de traficanţi de droguri, autorităţile vor pedepse mai dure dar şi clemenţă pentru cei care colaborează cu Poliţia.
Statisiticile arată  că aproape 17 la sută dintre românii cu vârste cuprinse între 15 şi 34 de  ani au consumat  cel puţin o dată, un drog.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt