Pompierii încearcă să evite o nouă tragedie. Iohannis cere fapte, nu scuze

Pompierii încearcă să evite o nouă tragedie. Iohannis cere fapte, nu scuze
foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a găsit vinovaţii pentru tragedia de la Crevedia! Autorităţile sunt de vină pentru că staţia GPL funcţiona, deşi nu avea aurorizaţie. Instituţiile din judeţ însă, pasează vina de la una la alta. Pericolul de acolo nu a dispărut. Oamenii care şi-au vizitat casele arse spun că încă se simte miros de gaze, iar pompierii încearcă să ţină sub control o cisternă care la trei zile de la stingerea incendiului încă prezintă risc de explozie.

În Crevedia pompierii se schinuie să evite o noută tragedie! O butelie cu GPL s-a umflat în timpul incendiului de sâmbătă seara şi marţi de dimineaţă s-a descoperit că prezintă risc de explozie din cauza unor fisuri. Aşa că este ţinută sub un jet puternic de apă, ca nicio sursă de foc să nu o poată aprinde. Pe stradă încă miroase a gaz, spun oamenii, care şi-au vizitat locuinţele distruse. 

Unele case sunt ruine. Au rămas din ele doar câţiva pereţi care abia mai stau în picioare. Cei ale căror case au fost distrue, dorm acum la Căminul Cultural din localitate. 
În timp ce oamenii îşi plâng soarta, autorităţile îşi pasează vina. Ba chiar o aruncă pe oameni, care ar fi trebui să semnaleze că în zonă mioase puternic a gaze. Activitate staţiei GPL era la vedere. Numai prijmarul nu a avut ochi să o vadă.
Preşedintele Iohannis cere fapte, nu scuze. Investigaţiile continuă la staţia GPL din Crevedia. Procurorii încearcă să recupereze imaginile de pe camerele de supraveghere, care funcţionau la momentul explozie. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt