Prăpăd în Europa

Prăpăd în Europa

Germania este lovită de cele mai grave inundaţii din ultimii 100 de ani! Şuvoaiele au ucis deja peste 100 de oameni, iar alţi peste 1000 sunt daţi dispăruţi. Atât în Germania cât şi în Olanda, oamenii au fost salvaţi de pe acoperişurile caselor cu ajutorul elicopterelor . E rău şi în Turcia. Mai multe echipe de salvare au fost mobilizate pentru a căuta mai mulţi oameni dispăruţi după ce o clădire a căzut în urma ploilor torenţiale.

Germania se luptă de câteva zile cu furtunile care au făcut prăpăd în mai multe oraşe. Oamenii au fost nevoiţi să lase tot ce au strâns de o viaţă în urmă şi să meargă să se adăpostească de viituri. Zgomotul elicopterelor este ultima speranţă pentu cei care sau izolat cu greu, pe acoperişurile caselor care stau să cadă. Cel puţin 100 de oameni au murit iar mai mult de 1,000 sunt daţi dispăruţi. Sute de case au fost dărâmate.

Şi în Olanda oamenii au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor iar în Belgia, cel puţin 2 persoane au decedat. Transportul public a fost orpt iar oamenii sunt extrem de îngrijoraţi.

După ce poile torenţiale au ajuns şi în Turcia, mai multe echipe de salvare au fost mobilizate pentru a căuta mai mulţi oameni daţi dispăruţi după ce mai multe case au fost dărâmate iar străzile au fost blocate. Autorităţile spun că de vină pentru această catastrofă ar fi schimbările climatice care îşi fac simţită prezenţa din ce în ce mai mult.

Incendiile tot mai dese, inundaţiile care iau pe sus oraşe întegi, încălzirea globală, seceta, toate acestea sunt efectele schimbărilor climatice asupra cărora oamenii de ştiinţă au avertizat demult timp omenirea. În timp ce alte schimbări dramatice în temperaturi şi catastrofe naturale precum valul de căldură din SUA, au fost
puse pe seama activităţii oamenilor, o legătură clară dintre ploile de zilele acestea şi activitatea umană nu a fost încă dovedită.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt