Primul transplant pediatric de la spitalul Grigore Alexandrescu

Primul transplant pediatric de la spitalul Grigore Alexandrescu

Primul transplant pediatric realizat la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală a fost un succes. Melisa, fetiţa de 10 ani care a primit o nouă şansă la viaţă se simt bine, iar în câteva zile va fi externată şi se va întoarce acasă. Spitalul Grigore Alexandrescu este al doilea centru din ţară dedicat acestor intervenţii. Alţi zece copii se află acum pe lista de aşteptare pentru un transplant.

Problemele de sănătate ale Melisei au început încă de la vârsta de un an. Mama micuţei povesteşte cum a observat că pe corpul fetiţei apăreau mereu pete maronii, iar culoarea tenului era tot mai galben. A început un drum lung prin spitale şi controale medicale pentru aflarea unui diagnostic. Fetiţa avea o infecţie virală cronică care a cauzat o ciroză hepatică.

Minunea s-a întâmplat în noapte de 18 februarie. Melisa a primit un alt ficat de la un copil de trei ani, victima unui accident rutier. Intervenţia a fost una de succes, iar starea micuţei este una foarte bună.

Intervenţia extrem de delicată a avut loc la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, de o echipă multi disciplinără de la Grigore Alexandrescu şi Institutul Fundeni.

Operaţia a fost o premieră fiind primul transplant pediatric realizat în acest centru dedicat acestor intervenţii.

Echipa de medici de la Institutul Fundeni împreună cu cei de la Grigore Alexandrescu îşi propune să realizeze în acest centru aproximativ 10 intervenţii de transplant pe an. Râmăne însă problema donatorilor.

Însă sunt tot mai puţini cei care donează…sau ai căror părinţi sunt de acord cu donarea.

Alţi 10 copii sunt pe listă de aşteptare pentru un transplant de la un donator compatibil.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt