Profesor universitar acuzat de hărţuire sexuale

Profesor universitar acuzat de hărţuire sexuale

Este scandal la facultatea de construcţii din Braşov, după ce două studente au fost picate la examen de un profesor căruia i-au refuzat avansurile sexuale. Tinerele au făcut plângere la poliţie şi le-au spus oamenilor legii că profesorul le chema seara la Universitate, chipurile, ca să studieze. Când i-au refuzat avansurile, acestea le-a ameninţat că nu vor trece şi s-a ţinut de cuvânt.

Profesorul acuzat este conferenţiar universitar la catedra de Rezistenţă a materialelor, la Facultatea de construcţii din cadrul Universităţii Braşov. Una dintre studente povesteşte că le chema la pregătire până seara târziu, la 12, deşi programul universităţii este până la ora 20.00. Iar într-una din zile, la finalul orelor, i-a făcut avansuri.

Agresiunile au avut loc în timpul sesiunii de examene din vară. Studentele au reclamat însă abia acum, de teamă că profesorul se va răzbuna. Sunt zvonuri ca din cauza comportamentului său, multe studente au renunţat la facultate ori s-au transferat la alte universităţi. Între timp au început mai multe anchete. Pe langă cea a Poliţiei, şi universitatea vrea să afle ce s-a intamplat.

Şi, totusi, decanul facultatii spune ca este prima dată cand se fac astfel de acuzatii la adresa profesorului şi susţine că este un cadru didactic bun. Cele două studente au luat examenele în sesiunea de restante, când profesorul a lipsit din comisiile de specialitate, din care a fost retras de conducerea Universităţii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt