Românii evacuaţi din Israel, mărturii din infern

Românii evacuaţi din Israel, mărturii din infern
foto: telegram.org

Peste 800 de români care se aflau în Israel s-au întors în ţară de la izbucnirea conflictului armat. Au fost deja patru zboruri de repatriere. Printre cei care s-au întors se numără şi pelerini, care au mers acolo să vadă locurile sfinte, dar s-au trezit prinşi în haos. Alte 800 de români sunt prinşi în infern şi cer să fie repatriaţi. În Faşia Gaza sunt 350 de români, dintre care doar 100 au cerut evacuarea

Preotul Valeriu Mircea Vana, de la Episcopia Maramureşului, era la Ierihon, în Cisiordania, adică pe teritoriu palestinian, cu un grup de 56 de pelerini, când în Israel au început atacurile. Cazarea o aveau tot în Palestina, în Bethleem. Chiar dacă acolo nu a fost niciun atac, panica era mare. S-au organizat şi au plecat rapid. 

Grupul a ajuns în Ierusalim, unde a petrecut o noapte. Primul zbor spre ţară le-a fost amânat. În cele din urmă au plecat din Tel Aviv, cu o cursă a unei companii private. Au ajuns în România duminică seara, puţin după ora 7. 

Pe aeroportul din Otopeni a mai sosit o altă cursă privată, plină cu români întorşi din Israel. Alte două zboruri Tarom, una din Israel, alta din Iordania, au aterizat la 3 şi 4 dimineaţa. Printre românii care încă se află în Israel se numără şi cântăreaţa Ruby. Ea se află în Tel Aviv. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt