Rudele Alexandrei, mărturii şocante în faţa anchetatorilor

Rudele Alexandrei, mărturii şocante în faţa anchetatorilor

Familia Alexandrei, tânăra de 25 de ani care s-a stins pe patul de spital fără ca medicii să o bage în seamă, a ajuns pentru prima dată în faţa anchetatorilor. Soţul, părinţii şi fratele au venit însoţiţi de avocată şi au adus şi telefonul Alexandrei, care urmează să fie supus unei expertize informatice. Ultimele mesaje ale tinerei către familie, vor fi, aşadar, probe în dosare. 

Puţin înainte de ora 9, familia Alexandrei a ajuns la sediul IPJ Botoşani, împreună cu avocata, pentru audieri.  Mama, tatăl, fratele şi soţul ei, au stat pentru prima dată în faţa anchetatorilor şi au povestit pas cu pas ce s-a întâmplat din secunda în care tânăra a apelat la ajutorul medicilor până când şi-a dat ultima suflare.

Sunt multe mărturii. Şi multe probe pe care le are familia. Mesaje, apeluri, tot ce a făcut Alexandra atunci când se afla în maternitate şi, în chinuri, cerea ajutor. 

Cu câteva zile în urmă au fost făcute publice mai multe imagini care arată neregulile din maternitatea Botoşani. Printre ele şi vestiarele cadrelor medicale, amplasate la subsolul clădrii, cu dulapuri din tablă ruginită sau lemn scorojit.  Odată cu tragedia Alexandrei au venit şi primele schimbări. De la manager şi până la reabilitarea spitalului.

Colegele de salon ale Alexandrei, pacientele care au văzut-o ultimă dată în viaţă, au fost şi ele audiate. Ancheta este încă departe de final.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt