S-au afişat primele rezultate la BAC

S-au afişat primele rezultate la BAC

Au fost afişate primele rezultate ale examenului de Bacalaureat. Rata de promovare se apropie de 73 de procente.  Este printre cele mai mari din ultimii zece ani. Cele mai bune rezultate sunt în judeţul Brăila, în timp ce Ilfovul este la coada clasamentului. La capitolul note, cele mai multe de 10 au fost la Istorie şi Matematică. La Română în schimb, puţini candidaţi au reuşit să ia punctajul maxim. Iar la Filozofie a fost o singură notă de 10. 

Cosmin a luat 10 la materia pentru care s-a pregătit cel mai mult şi care o să-l ajute şi la facultate: matematica. Deşi rezultatele s-au afişat şi online, adolescentul şi prietenii lui au mers să vadă notele la avizier, în Curtea Colegiului Gheorghe Şincai din Capitală. Georgiana, în schimb, a decis să depună contestaţii, la Limba Română şi la Fizică, unde a obţinut nota 9,85. Ioana va depune altfel de contestaţii, faţă de preşedintele comisiei care a anulat zeci de lucrări la proba de Română. Ea a fost nevoită să o ia de la capăt după o oră şi jumătate de examen. 

La nivel naţional, după primele rezultate, sunt medii generale bune, dar puţine note de 10. Cele mai puţine note de 10 au fost la materiile unde este loc de subiectivism în corectare. Doar  o singură astfel de notă la Filozofie, 49 la Psihologie şi 61 la Sociologie. 

Laura este unul dintre cei 56 de candidaţi cu media 10. A terminat Colegiul Naţional Mihail Kogălniceanu din Galaţi, după patru ani în care a făcut naveta. Locuieşte la ţară, în comuna Smârdan. Laura vrea să meargă  la Facultatea de Medicină, iar apoi să profeseze în ţară. 
Cele mai multe note de 10 au fost în judeţele Constanţa, Argeş, Prahova, dar şi în Capitală. La capitolul promovare, cel mai bine stă judeţul Brăila, urmat de sectorul 4 din Capitală şi de judeţul Iaşi. Cei mai mulţi candidaţi care nu au reuşit să treacă examenul sunt în Ilfov, Harghita şi Călăraşi.
Iar la acest centru de examen din Mureş, din 255 de absolvenţi, doar 76 au luat note de trecere. Restul au picat. 
Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 iulie. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt