S-au aruncat în apă cu tabloul lui Klaus Iohannis

S-au aruncat în apă cu tabloul lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a ajuns în republica Capului Verde! Este cea de-a treia ţară din turneul său african, iar şeful statului se va întâlni şi va avea discuţii cu înalţi oficiali.

Preşedintele României a fost primit cu mare fast peste tot, iar la plecarea din Zanzibar, un grup de localnici s-a aruncat în apă cu tabloul lui Iohannis şi a scandat în cor „Hakuna Matata”, adică... fără griji

Aşa şi-au luat rămas bun localnicii din Zanzibar de la familia Iohannis. S-a lăsat cu zâmbete, poze şi o totală surpriză pentru oaspeţi. Locuitorii au încercat să îşi arate recunoştinţa în stilul lor propriu.
Trei zile a stat Klaus Iohannis în Tanzania şi Zanzibar. S-a întâlnit cu mai mulţi oficiali, iar la plecare familia Iohannis s-a bucurat de o ceremonie specială. 
 
Vizita în Tanzania nu a fost lipsită de controverse. Preşedintele s-a întâlnit la o petrecere organizată la hotelul din Dar es Salaam cu mai mulţi români. Unii... urmăriţi internaţional. Şeful statului şi Carmen Iohannis chiar s-au fotografiat cu soţia unuia dintre ei. Numele lui Robert Kraus apare pe siteul poliţiei. Este condamnat la închisoare pentru delapidare, după ce ar fi fugit cu 100.000 lei din banii asociaţiei de proprietari la care a fost preşedinte. 
 
În Republica Capului Verde, Klaus Iohannis şi soţia sa participă la ceremonii oficiale, întâlniri şi convorbiri cu preşedintele statului, dar şi cu premierul. Ziua se va încheia cu un dineu de stat, dar nu înainte ca preşedintele să fii mers în Cidade Velha, sit patrimoniu mondial UNESCO. Mâine, Iohannis se va întâlni cu studenţi care au studiat în România.
 
Turneul african al şefului statului se va încheia cu o vizită oficială în Senegal.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt