Sania de vară din Poiana Braşov ar urma să fie construită de cel mai mare dezvoltator de astfel de facilităţi din lume

Sania de vară din Poiana Braşov ar urma să fie construită de cel mai mare dezvoltator de astfel de facilităţi din lume
foto: Facebook

Primarul din Braşov, Allen Coliban, afirmă că proiectul ”Sania de vară” ar urma să facă Poiana Braşov atractivă pentru turişti şi în afara sezonului de schi. Aceasta reprezintă o instalaţie cu un traseu de coborâre de aproape o mie de metri, care ar urma să fie amplasată în partea stângă a pârtiei Bradul şi ar putea fi realizată de cel mai mare dezvoltator de astfel de facilităţi din lume.

”Sania de vară din Poiana Braşov ar urma să fie construită de cel mai mare dezvoltator de astfel de facilităţi din lume! Josef Wiegand GmbH & Co KG (Germania), Planimob CAD (Cluj – Floreşti) şi RS Activ - lider (Braşov – Ghimbav) au depus ofertă pentru construirea saniei de vară din Poiană. Firma germană Josef Wiegand este compania cu cea mai mare experienţă din lume în construirea unor astfel de facilităţi”, a anunţat Allen Coliban, marţi, într-o postare pe Facebook.
FOTO: Facebook Allen Coliban

El a arătat că acesta este un proiect pentru a face ca Poiana Braşov să atragă turişti şi în afara sezonului de schi.

”Chiar dacă acum ne putem bucura de pârtiile din masivul Postăvarul, continuăm implementarea strategiei noastre de a transforma Poiana Braşov într-o staţiune pentru toate cele 4 anotimpuri. Sania de vară este un proiect de care Poiana are nevoie pentru a fi atractivă şi în afara sezonului de schi, mai ales că vizează zona agrementului pentru familie. Josef Wiegand GmbH & Co KG este parte a consorţiului care a depus ofertă pentru a construi sania din Poiană. Experienţa companiei germane poate fi rezumată prin cele peste 300 de instalaţii de alpine coaster, construite în 40 de ţări”, a explicat primarul Braşovului.

Potrivit edilului, instalaţia va avea o urcare de 550 de metri, 990 de metri de traseu de coborâre şi 60 de sănii. Va fi amplasată în partea stângă a pârtiei Bradul (pe partea opusă teleschiului), cu punctul de acces în apropierea staţiei inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement. Pentru a-i creşte spectaculozitatea, traseul prevede mai multe zone de întoarcere, care oferă o mai bună panoramă, cu înălţimi cuprinse între 7 şi 13 metri.

 

Durata lucrărilor de proiectare şi execuţie este de maxim 14 luni, dintre care 5 luni proiectare şi 9 luni realizarea lucrărilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt