Spitalele din Fâşia Gaza, aproape de colaps

Spitalele din Fâşia Gaza, aproape de colaps
foto: twitter.com/nexta_tv

Peste 10,500 de palestinieni au murit de la începutul conflictului dintre Israel şi Hamas. În timp ce de la Tokyo, miniştrii G7 cer pauze umanitare, ofensiva israeliană continuă, la fel şi bombardamentele, iar civililor li s-a cerut iar să plece din nord, în sud. Spitalele, ultimul refugiu al răniţilor, rămân fără cele necesare salvării de vieţi. Atenţie, urmează imagii şi detalii cu un puternic impact emoţional. 

La mai bine de o lună de la începutul războiului, spitalele din Fâşia Gaza sunt aproape de colaps. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza a cerut crearea unui coridor umanitar, care să permită intrarea ajutoarelor medicale, a personalului medical, a combustibilului şi evacuarea răniţilor. Potrivit Semilunii Roşii Palestiniene, spitalul AL-Quds din Gaza City rămâne fără combustibil.

Şi în spitalul Al Shifa, civilii se tem pentru vieţile lor. Forţele israeliene au încercuit Gaza City, iar clădirea a devenit un refugiu pentru mii de oameni, în timp ce răniţii continuă să vină, oră de oră. Trupurile morţilor zac în faţa spitalului. Şi în sud, numeroşi oameni răniţi în urma atacurilor au fost transportaţi la spitalul din Khan Younis. Mulţi dintre ai au murit pe drum, fără nicio şansă să fie salvaţi. Rudele victimelor sunt devastate.

Potrivit armatei israeliene, mii de civili au răspuns cererii armatei şi au plecat în sud. Trecerea din nordul regiunii a fost deschisă timp de patru ore.  

Reuniţi la Tokyo, miniştrii de Externe ai G7 cer pauze umanitare şi crearea de coridoare care să permită atât evacuarea civililor, cât şi intrarea ajutoarelor medicale. Premierul israelian spune că atacurile asupra Fâşiei Gaza vor continua până când toţi civilii luaţi ostatici vor fi eliberaţi. 

Într-una din cele mai recente lovituri aeriene, IDF susţine că a eliminat mai mulţi terorişti, dar şi pe unul dintre producătorii de arme a grupării. Vânătoarea Hamas continuă şi de pe mare. Armata israeliană a distribuit imagini cu operaţiunea desfăşurată în largul coastei Gaza. Într-o lună de război au fost lovite peste 14 mii de ţinte ale Hamas. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt