Spovedania călugărului-amant. Uriaş scandal de sodomie în Biserică

Scandalul sexual în care este implicat deputatul Aurel Bălăşoiu ia amploare şi trage în noroi întreaga Biserică. Fostul călugăr, exclus acum din viaţa monahală, Cristi Călin, cel care a făcut toate dezvăluirile de până acum, vine cu noi acuzaţii. Vizaţi sunt capi ai Bisericii Ortodoxe. Aceştia s-ar face vinovaţi de păcatul sodomiei sau de tăinuirea unor astfel de relaţii.

Cristi Călin, călugărul-amant, a pus la la dispoziţia procurorilor probele pe care susţine că le deţine în cazul mai multor prelaţi şi al deputatului Aurel Bălăşoiu. El lansează noi acuzaţii legate de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

,,Eu nu mi-am imaginat atunci, un tânăr de 19-20 de ani, cât aveam atunci, că această practică poate ajunge până acolo sus. Această spovedanie am văzut că o foloseşte pentru a atrage în cursă tineri şi a vedea care sunt apucăturile lor", a declarat Cristi Călin pentru Prima Tv.

Arhiepiscopia Tomisului neagă acuzaţiile. ,,Noi avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informaţiilor pe care Cristi Călin le oferă presei cu referire la Înaltpreasfinţitul Teodosie", a declarat Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Cristi Călin a fost exmatriculat în 2013 de la Seminarul Teologic Alba. După exmatriculare, călugărul denunţător susţine că a supravieţuit din vânzarea obiectelor bisericeşti. Aşa l-a cunoscut pe deputatul Bălăşoiu, vizat acum de două dosare penale.

La audierile de la Parchet mai sunt aşteptate zilele acestea şi alte persoane care ar fi implicart în scandal, printre care şi numeroase feţe bisericeşti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt