Starea copiilor cu botulism, explicată în direct, la Medika TV, de medicii din Timişoara: ”Sunt mai bine dar necesită atenţie în continuare”

Starea copiilor cu botulism, explicată în direct, la Medika TV, de medicii din Timişoara: ”Sunt mai bine dar necesită atenţie în continuare”

Opt copii din judeţul Timiş a fost internaţi cu botulism la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara. Aceştia privind din două familii de asistenţi maternale din localitatea Fămidac. Cel mai probabil micuţii s-au infestat după ce au consumat cârnaţi de casă.
Veştile despre starea copiilor au fost aduse în direct la Medika TV, în cadrul emisiunii „Sistemul Medikal” , de medicul Adelina Marinescu, din cadrul Spitalului „Victor Babeş” Timişoara: „Din cei opt copilaşi, şase sunt cu stare mult mai bună decât la internare, iar doi dintre copilaşi necesită în continuare atenţie deosebită. Practic, ei au fost şi copilaşii cu simptomatologia cea mai severă”.
Medicul a explicat faptul că toţii copiii au primit antitoxină botulinică ca metodă terapeutică, precizând când ar putea fi externaţi. „Poate să fie o săptămână, pot fi 10 zile, pot fi 20 de zile. E greu de zis”. 
Medicul a spus că oamenii trebuie să fie atenţi la conserve, inclusiv la cele puse în casă, dar şi la mezelurile făcute în casă.
”În primul rând ar trebui să fim foarte atenţi în special la conserve, dacă sunt conserve de pateu, conserve de carne, conserve de peşte sau chiar conserve cu legume sau compoturi puse în casă. Dacă capacul este bombat, să încercăm să nu consumăm produsul respectiv, chiar dacă poate nu are un miros aparte, poate nu are un gust aparte.
 

Afla mai multe desprecopiibotulismmedictimisoara
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt