Suprataxarea companiilor va creşte preţul final la raft

Suprataxarea companiilor va creşte preţul final la raft

Guvernul intră în linie dreaptă cu ordonanţa de urgenţă privind modificările fiscale. Potrivit ultimului document apărut pe surse în spaţiul public, pentru marile companii urmează taxe noi, indiferent dacă au sau nu profit. Modificările ar putea avea un impact semnificativ în vieţile tuturor românilor. Specialiştii avertizează că preţurile vor creşte, iar investiţiile se vor prăbuşi afectând locurile de muncă. 

Anunţată iniţial pentru luna august, ordonanţa de urgenţă prin care guvernul vrea să mărească taxele pentru a reduce deficitul bugetar va fi gata până la sfârşitul lunii septembrie. Deşi încă există discuţii în coaliţie, guvernanţii pare că au ajuns la un consens în privinţa taxării marilor companii.

Firmele cu cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro vor plăti un impozit pe cifra de afaceri, în două praguri. În plus, băncile vor plăti atât impozit pe profit, cât şi o taxă suplimentară pe o aşa numită cifră de afaceri. 

În aceste condiţii, suprataxa va fi transferată direct în preţurile finale. În plus, unele companii ar putea lua în calcul să plece din ţară, mai ales că dincolo de impozite, aceste companii plătesc unele dintre cele mai mari taxe pe muncă din Uniunea Europeană. Specialiştii spun că mai degrabă statul ar trebui să aibă o abordare complet opusă. 
Ministrul Finanţelor va fi prezent luni seară de la ora 20:00 în studiul Prima News la emisiunea Proiect de Ţară, unde va răspunde întrebărilor legate de măsurile fiscale care vor intra în vigoare la finele lunii septembrie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt