Tabără artistică pe domeniul Castelului Salbek. Internaţional Salbek Opera Masterclass, 23-37 august

Tabără artistică pe domeniul Castelului Salbek. Internaţional Salbek Opera Masterclass, 23-37 august
foto: facebook.com/salbekoperamasterclass

În curând, comuna arădeană Petriş va deveni locul în care 20 de tineri muzicieni din întreaga lume vor studia alături de maeştrii Ruxandra Donose, Ramon Vargas şi Leontina Văduva.

Pentru că între 23 şi 27 august Castelul Salbek va gazdui prima ediţie a International Salbek Opera Masterclass, primul curs de măiestrie de acest gen din România. Este un eveniment deosebit, organizat într-un loc de o frumuseţe aparte, vechi de mai bine de 200 de ani.

Invitată la FOCUS 14, Ana Maria Mihăescu, preşedintele Asociaţiei Salbek, a declarat că ,,este un prim eveniment cultural pe care îl organizează Asociaţia Castel Salbek, întrucât asociaţia se preocupă de restaurarea verde a castelului şi domeniului care sunt monumente istorice de clasă A şi îşi doreşte să refacă şi moşternirea culturală care este foarte mult legată de muzică. În secolul XIX şi chiar începutul secolului XX, Aradul făcea parte din mişcarea culturală central europeană. Ne dorim ca şi prin aceste evenimente, prin care revigorăm educaţia muzicală să participăm la acest proces."

Referitor la tematica International Salbek Opera Masterclass, Ana Maria Mihăescu, preşedintele Asociaţiei Salbek, a precizat că ,,Tematica este ofertantă. Ne adresăm la 22 de cursanţi, marea majoritate din România, tineri până în 30 de ani, dar şi din Franţa, Elveţia, Moldova şi Marea Britanie. Fiind tineri care au absolvit Conservatorul sau care sunt în curs de absovire, dar au calităţi excepţionale să beneficieze de măiestria celor trei în acestă săptămână, dar şi s-o demonstreze pe 27 august."

Ana Maria Mihăescu a mai spus că ,,această săptămână de clasă de măiestrie marchează şi începutul restaurării domeniului. Domeniul este cumpărat de 14 luni, însă pentru că este un monument de clasă A multitudinea de studii şi avize ne-au împiedicat să începem restaurarea. Acum putem începe şi am vrut să marcăm acest lucru cu un eveniment care să aibă şi valenţe culturale, nu numai economice"

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt