Thailanda - Membrii trupei rock ruseşti disidente Bi-2 au fost eliberaţi şi sunt în drum spre Israel

Thailanda - Membrii trupei rock ruseşti disidente Bi-2 au fost eliberaţi şi sunt în drum spre Israel
foto: news.ro

Membrii trupei disidente de rock ruso-belaruse Bi-2, reţinuţi în Thailanda de către autorităţile de imigrare, au fost eliberaţi şi sunt în drum spre Israel, a anunţat trupa pe pagina sa oficială de Facebook.
"Toţi muzicienii din trupa Bi-2 au părăsit Thailanda şi sunt în siguranţă. Ei sunt în drum spre Tel Aviv", se arată în postare, punând capăt temerilor că vor fi deportaţi în Rusia, unde riscă să fie persecutaţi.
Ei au fost arestaţi săptămâna trecută în Phuket (sud), unde susţineau un concert în cadrul unui turneu internaţional.
"Şapte sau opt" persoane au fost reţinute pentru o problemă de viză de muncă, au explicat autorităţile thailandeze, confirmând posibilitatea ca ei să fie expulzaţi.
Bi-2, celebră în Rusia, a luat poziţie împotriva războiului din Ucraina şi a preşedintelui rus Vladimir Putin, ceea ce i-a adus acuzaţii de susţinere a terorismului din partea Kremlinului.
Grupul rusofon cuprinde şapte membri, dintre care unii au cetăţenie israeliană şi australiană pe lângă cea rusă, potrivit Human Rights Watch.
Organizatorul concertelor din Thailanda, VPI Event, a dat asigurări că grupul a obţinut permisele necesare, dar că autorităţile au eliberat din greşeală vize turistice.
Din decembrie, consulatul rus a încercat să anuleze datele programate, a continuat promotorul, într-o postare pe Facebook în noaptea de marţi spre miercuri.

Afla mai multe despretruparockthailandarusia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt