Tragedie la un maraton din China

Tragedie la un maraton din China

Un maraton care trebuia să aducă bucurie paricipanţilor s-a transformat într-o tragedie. 21 de persoane şi-au pierdut viaţa în timp ce participau la evenimentul care a avut loc în provincia Gansu din China, după ce una dintre porţiunile în care se desfăşura maratonul a fost lovită de vânturi puternice, grindină şi ploi torenţiale.

Maratonul care se desfăura pe o distanţă de 100km şi care a început sâmbătă dimineaţă, a sfârşit după ce vremea s-a schimbat brusc. În timp ce persoanele care participau la maraton au ajuns în zona Pădurii de Piatră, aflată pe valea Fluviului Galben, o vreme extrem de rea s-a abătut aspura regiunii. Vânturile extrem de puternice, ploaia torenţială şi grindina, urmate de scăderea bruscă a temperaturilor, a dus la moartea a 21 de sportivi . Aceştia s-au stins efectiv îngheţaţi.

Mai multe echipamente speciale au fostt trimise la faţa locului pentru a-i salva pe sportivi. Autorităţile au confirmat că 151 de participanţi au fost salvaţi şi că se află în siguranţă. Pădurea de Piatră a FLuviului Galben este o zonă cunoscută pentur formţiunile sale stâncoase, zonă folosită des ca decor pentru filme sau emisiuni din China.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt