Turişti scoşi cu forţa din mare

Turişti scoşi cu forţa din mare

A fost scandal pe o plajă din Eforie. Mai mulţi turişti s-au luat la ceartă cu salvamarii, după ce aceştia i-au scos din apă pentru că era arborat steagul roşu. Scandalagiii s-au îmbrâncit cu salvatorii care, în cele din urmă, au chemat Poliţia.

Unul dintre protagonişti este chiar un director de la Apele Române, instituţie care se ocupă de îngriijirea plajelor.Sunt imagini filmate pe plaja din Eforie Nord. La numai câteva zeci de metri de acest loc, salvamarii arboraseră steagul roşu, care interzice intrarea în mare.

În ciuda pericolului de înec, turiştii s-au încăpăţânat să intre în apă. Inclusiv directorul Apelor Române Călăraşi a fost scos, cu forţa, din mare, şi a devenit extrem de recalcitrant. A început să se certe cu salvamarii, iar alţi turişţi i s-au alăturat. În cele din urmă a fost nevoie de intervenţia Poliţiei. 

Marea a fost extrem de agitată în acest weekend, de la un capăt la altul al litoraluluii, şi pe mai toate plajele a fluturat steagul roşu. În ultimele ore, trei oameni au fost scoşi inconştienţi din valurile mării şi transportaţi în stare critică la spital. La Neptun, Olimp şi Mangalia.
 
Elicopterele SMURD au survolat întreaga zi litoralul ca să acorde primul ajutor. De la începutul sezonului şi până acum 17 turişti şi-au pierdut viaţa înecaţi, iar unul este, încă,  dat dispărut la Vama Veche. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt