Ultimul clopoţel pentru elevii de la clasa a VIII-a

Ultimul clopoţel pentru elevii de la clasa a VIII-a

Elevii din toată ţara au revenit în bănci. Sunt ultimele patru zile de şcoală din acest an şcolar. Aşa că accentul va cădea pe încheierea mediilor şi mai puţin pe acumularea de noi cunoştinţe. Tot astăzi, în unele şcoli s-a ţinut cea mai frumoasă şi emoţionantă festivitate: ultimul clopoţel pentru elevii de clasa a VIII-a.

Cu multă emoţie, melancolie, dar şi entuziasm. Aşa au încheiat elevii de clasa a VIII-a o etapă importantă a vieţii, după un gimnaziu plin de provocări: de la o pandemie la nivel mondial la o grevă în ultimele săptămâni de şcoală.  

La Şcoala 195 din Bucureşti, fiecare clasă de a VIII-a a ieşit pe uşile şcolii printr-un tunel de flori. Din public, i-au privit entuziasmaţi părinţii, bunicii, dar şi elevii mai mici. Unii dintre ei de la ferestre. 

Ultimul clopeţel a fost mult aşteptat, după câteva săptămâni de incertitudine. Revenirea la ore coincide cu ultima săptămână de şcoală. Copiii şi-au făcut din nou ghiozdanele şi au umplut curţile unităţilor de învăţământ. Pentru încheierea mediilor este nevoie în acest an de două note. În clasa a VII-a au fost scrişi în acest an şcolar aproximativ 180 de mii de elevi. 

Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a va începe luni, cu proba de Limba şi Literatura Română. 
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt