Urmările furtunii: cocaină pe plajă

Urmările furtunii: cocaină pe plajă

Furtuna de la malul mării, de acum câteva zile, a scos din nisip şi obiecte demult pierdute. De 4 ani, mai exact. Pe o plajă din Mamaia a fost găsit un pachet cu o substanţă care pare a fi cocaină. Anchetatorii presupun că provine din transportul uriaş, pierdut acum câţiva ani de traficanţi. 

Valuri de cocaină la malul mării. Imaginile cu tonele de droguri pescuite din mare şi din apele Dunării, în 2019, au făcut înconjurul lumii. Pachetele fuseseră pierdute de o reţea internaţională de traficanţi. Autorităţile au crezut atunci că le-au recuperat pe toate. Surprinză însă: ieri, pe plaja din zona cartierului Consilieri s-a mai găsit unul. 

Pachetul a fost luat de poliţişti, iar procurorii antimafia vor încerca să afle dacă are legătură cu captura de acum patru ani. În 2019, agenţii antidrog au reuşit să destructureze o reţea internaţională de traficanţi, coordonată de mai mulţi cetăţeni sârbi.

Amatorismul şi neglijenţa lor tau dus la pierderea stupefiantelor, care ar fi trebuit transportate cu bărci de mare viteză. Au folosit două, pe care le-au încărcat cu mult peste limită. Ambarcaţiunile au naufragiat, iar cocaina adusă din America de sud, care valora 600 de milioane de euro la prima mână, s-a pierdut în apă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt