Vacanţe distruse în plin sezon! O agenţie de turism şi-a cerut falimentul

Vacanţe distruse în plin sezon! O agenţie de turism şi-a cerut falimentul

Peste 500 de români riscă să rămână fără vacanţă în această vară. În plin sezon, agenţia de turism Kuşadasî, una dintre cele mai vechi şi mai mari din ţară, şi-a cerut falimentul. Oamenii care deja şi-au rezervat şi plătit cazările ar putea rămâne acasă, pentru că firma nu îi mai poate ajuta cu biletele de avion. Alte agenţii sar însă în ajutorul turişitilor şi încearcă să le găsească zboruri. În tot acest timp, autorităţile au început controale la agenţie.

Kuşadasî are în prezent, în derulare, peste 500 de pachete de servicii de călătorie. Mulţi dintre turişti şi-au plătit deja jumătate din cazare. Unii, chiar integral. Cu vacanţa achitată, oamenii sunt acum în pericol să stea acasă. 

Unul dintre patronii firmei spune că a încercat să evite falimentul, dar nu a reuşit.,,Am încercat din răsputeri să redresez situaţia şi chiar reuşisem să obţin o linie de credit, dar pentru că s-a publicat pe reţele că intru în faliment,s-a retras oferta. Eu am cerut reorganizarea, nicidecum faliment, ceea că mă ajută să pot merge mai departe", a declarat Oana Yapici.
Pe 14 iulie, agenţia Kuşadasî a înaintat cererea de deschidere a procedurii generale de insolvenţă. Dacă aceasta va fi declarată în instanţă, firma va primi suma de 300 de mii de euro, bani cu care trebuie să asigure salariile angajaţilor şi să-i despăgubească pe clienţi. Până atunci însă...patronii agenţiei cer ajutor în stânga şi în dreapta.  Aşa că ajutorul ar putea veni din alte părţi. Românii pot suna la Kuşadasî, unde s-a format un dispecerat de criză, însă alte agenţii opresc total vânzările pentru a se ocupa de clienţii aflaţi în dificultate.
Colegii de Breaslă spun că, în ultimul an, angenţia Kuşadasî a avut un managment prea optimist. Autorităţile au şi mai multe sfaturi pentru turişti, atunci când îşi achiziţionează vacanţele prin agenţii. Astfel, pe lângă citirea cu atenţie a contractului încheiat, trebuie verificat dacă agenţia are licenţă şi face parte din organizaţiile de profil. De asemenea, este ideal să aibă vechime mare şi să fie un brand cunoscut. Internetul ne poate scăpa de multe probleme. Căutaţi discuţii pe forumuri, comparaţi oferta cu altele şi nu vă lăsaţi păcăliţi de preţurile foarte mici.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt