Val de infecţii respiratorii. Spitalele introduc măsuri de prevenţie

Val de infecţii respiratorii. Spitalele introduc măsuri de prevenţie

A început perioada virozelor respiratorii, iar spitalele sunt pline de pacienţi infectaţi. Cadrele medicale fac tot ce pot să evite epidemiile şi încearcă să reducă numărul bolnavilor. În consecinţă, la spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti se impun măsuri de prevenţie clare la care toată lumea trebuie să se supună. Se reduce programul de vizite, iar masca devine obligatorie, fără echivoc. 

Spitalul Clinic Judeţean din Ploieşti este plin de pacienţi pe toate secţiile. Cum virozele respiratorii afectează din ce în ce mai mulţi oameni în această perioadă, măsurile de prevenţie se impun. Nu este singura măsura de protecţie care va fi trecută pe lista de impuse. Medicii vin cu un apel către toţi aparţinătorii. 

Pe lângă această măsură, spitalul nu le va mai permite aparţinătorilor să vină în vizită zi de zi, aşa cum mulţi procedează.  Totodată, ei ar trebui să se asigure că nu au niciun simptom de gripă. Dacă tuşesc, ar fi bine să nu vină în spital, chiar dacă poartă mască, deoarece există riscul transmiterii bolii către pacienţi. 

Conducerea spitalului a precizat că incidenţa cazurilor de infecţii respiratorii nu a crescut mai mult decât se obişnuieşte la început de toamnă, însă aceste măsuri sunt necesare pentru prevenţie. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt