VIDEO - Mai multe persoane au murit în SUA după ce un avion s-a prăbuşit peste un parc de case mobile

VIDEO - Mai multe persoane au murit în SUA după ce un avion s-a prăbuşit peste un parc de case mobile
foto: X

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit joi seara peste un parc de case mobile în Clearwater, Florida, în sud-estul Statelor Unite, provocând moartea mai multor persoane, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Pompierii s-au deplasat rapid la vastul parc de case mobile dim Bayside Waters şi au reuşit să stingă incendiile provocate de prăbuşirea avionului.

"Pot confirma că există mai multe victime, atât în avion, cât şi în interiorul caselor mobile", a declarat Scott Ehlers, şeful pompierilor din zonă, într-o conferinţă de presă.

Cel puţin trei case au fost afectate de flăcări, iar o a patra a fost lovită direct de avion, potrivit şefului pompierilor. Locuitorii celorlalte case au reuşit să îşi părăsească locuinţele fără a fi răniţi.

Accidentul a avut loc la ora locală 19:00 (vineri 02:00, ora României), la scurt timp după ce un aeroport vecin a primit o alertă că un avion se află în dificultate, a precizat Scott Ehlers.

Avionul de mici dimensiuni era un avion monomotor Beechcraft Bonanza V35, a relatat presa locală, citând FAA, agenţia federală responsabilă cu reglementarea aviaţiei în Statele Unite. Pilotul a raportat o defecţiune la motor înainte de accident, potrivit aceleiaşi surse.

Afla mai multe despreavioncaseruloteprabusire
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt