Vietnamezii, la vânătoare de popândăi

Vietnamezii, la vânătoare de popândăi

Ce fac 5 vietnamezi pe un câmp, înarmaţi cu un hârleţ, lopată şi sârmă? Prind popândăi. Imaginile bizare au fost surprinse pe un câmp de lângă Timişoara de un fotograf şi au ajuns şi la o asociaţie care luptă pentru protecţia animalelor. Şi asta pentru că popândăul este protejat prin lege şi teoretic nu poate deveni hrană procurată prin braconaj.

Nu este însă pentru prima dată când vietnamezi veniţi la noi să lucreze sunt prinşi în timp ce încearcă să-şi obţină astfel mâncarea.

Imaginile au fost filmate pe un câmp de la marginea Timişoarei. Se văd 5 vietnamezi, înarmaţi cu un hârleţ şi o lopată în timp ce sapă gropi pentru a găsi popândăi. Ca să-i captureze au improvizat şi un sistem de prindere cu sârmă. De altfel, vânătoarea lor pare să fi avut succes pentru că într-un recipient de plastic se pot vedea 2 sau 3 animale deja capturate. Imaginile au fost trimise unei asociaţii pentru protecţia animalelor. Au mers să facă verificări şi inspectorii gărzii de mediu din Timişoara.

Reprezentanţii Asociaţiei de protecţie a animalelor spun că în acea zona este cea mai mare comunitate de popândăi din România care număra câteva mii de exemplare. Au cerut şi ajutorul poliţiei.

Nu ar fi pentru prima dată când vietnamezii, care lucrează în diferite companii din Timişoara, încearcă să îşi obţină hrana din braconaj.

Până acum nu au fost luate măsuri împotriva lor.

foto: vrancea24.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt