Bulgaria, destinaţia preferată a românilor

Bulgaria, destinaţia preferată a românilor

Zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi şi anul acesta pe litoralul bulgăresc. Deja au fost făcute rezervări-record pentru acest sezon… şi este şi de înţeles. Dintre destinatiile preferate de turişti, mai ales de români, Bulgaria a reuşit sa păstreze cel mai mic preţ al sejururilor, comparativ cu anul trecut. Pe lângă taverne şi mare, cei care ajung în Bulgaria se pot pierde printre peisajele aparte şi oraşele cu o istorie impresionantă.

Mâncarea bună şi preţurile mici îi atrag ca un magnet pe cei care vor să-şi petreacă vacanţa în ţara vecină. Deşi sezonul nu a început, sunt turişti care se bucură deja de tot ceea ce le poate oferi Bulgaria. Eva şi Michal sunt din Polonia şi, ajunşi pentru prima dată la malul Mării Negre, spun că s-au îndrăgostit de litoralul bulgăresc.

Ei spun că preţurile sunt cele care i-au atras. Deşi în alte ţări preţurile au explodat, Bulgaria şi-a păstrat cele mai mici tarife la sejururi. Iar hotelurile se bat în oferte.

La doar 35 de kilometri distanţă de regiunea Burgas, Nessebar este unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa. Cunoscut şi ca „Perlă a Mării Negre” oraşul, aflat în patrimoniul UNESCO, a reuşit să atragă turişti datorită clădirilor sale, dar şi prin bisericile cu o istorie fascinantă.

Pentru bulgari, turiştii romani au devenit deja prietenii lor. Costadin are un magazin de CD-uri şi viniluri chiar în inima Nessebar-ului. De zeci de ani românii îi trec pragul. Peste 13 milioane de turişti sunt aşteptaţi în acest sezon pe litoralul bulgăresc. Agenţiile de turism se aşteaptă ca numărul lor sa crească în următorii ani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt