Canicula a dat foc Europei, în timp ce iulie este luna cea mai caldă din istorie. Croaţia, ameninţată de foc

Canicula a dat foc Europei, în timp ce iulie este luna cea mai caldă din istorie. Croaţia, ameninţată de foc
foto: Pixabay

Sud-estul Europei se confruntă în continuare cu incendiile de vegetaţie, din cauza temperaturilor de peste 40 de grade Celsius. Incendii au izbucnit în mai multe zone frecventate de turişti, inclusiv de turişti români. Croaţia, Grecia şi Italia rămân cele mai afectate ţări. Luna aceasta este cea mai caldă lună iulie înregistrată vreodată la nivel global, potrivit experţilor.

150 de pompieri se luptă şi acum cu flăcările care mistuie insula Ciovo, aflată în apropiere de oraşul croat Split. 30 de autospeciale ale pompierilor şi 6 avioane bombardiere cu apă iau parte la misiune.
Incendiul de pe insula Ciovo a pârjolit până acum 400 de hectare şi ameninţa casele localnicilor.

Este al doilea incendiu de vegetaţie care izbucneşte în Croaţia în ultima săptămână. Primul a izbucnit la 12 kilometri sud de Dubrovnik.

În Grecia, un depozit de muniţii de la o bază aeriană, situată în Nea Anghialos, lângă oraşul port Volos, a explodat din cazua incediilor de vegetaţie. Mai multe avioane şi elicoptere au muncit contra-cronometru pentru a stinge focul.

Localnicii au fost evacuaţi.

Incendiile continuă şi în Italia, ţară unde temperaturile depăşesc cu mult 40 de grade Celsius. Un nou incendiu a izbucnit în regiunea Salento, din sudul ţării
Potrivit secretarului general al ONU, omenirea a intrat într-o nouă eră, odată cu temperaturile record pe care le trăim.

Viitorul şef al Agenţiei ONU pentru schimbări climatice susţine că omenirea va depăşi pragul de 1,5 grade de stopare a incalzirii globale, stabilit la acordul de la Paris.

Afla mai multe desprecroatiaincendiieuropacanicula
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt