Adrian Oros, anunț pentru fermele de porci! Se modifică normele privind PPA? – Focus Prima TV

Adrian Oros, anunț pentru fermele de porci! Se modifică normele privind PPA?

Pesta porcină africană (PPA) face în continuare ravagii în fermele din întreaga țară, iar producția de carne de porc a României atinge cote negative istorice. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, recunoaște că măsurile regulile de biosecuritate din ferme sunt unele neplăcute, însă acestea sunt necesare și trebuie respectate dacă vrem să scăpăm de această boală. 

”Știm cu toții că pe lângă pagubele acestea produse de pesta porcină africană, care a decimat efectivele mai ales în fermele mari, profesionale, avem cealaltă problemă care din când în când este semnalată – acoperim doar 25-27% din consumul intern cu producția de carne de porc. Problema aceasta aș vrea să o discutăm cu toții în mod responsabil.

Anul trecut am încercat să facem un ordin privind biosecuritatea, în care să stabilim care sunt normele de biosecuritate care trebuie respectate de orice crescător de proci, că este mic sau mare, gospodărie țărănească sau fermă profesională. Această pandemie este la fel ca și COVID: dacă nu respectăm niște reguli dure, chiar dacă sunt neplăcute, nu vom scăpa niciodată de această pestă porcină africană”, a precizat Oros într-o intervenție la conferința „Orașe și Comunități. Viziunea 2030”.

Total
0
Shares
Total
0
Share