Sectorul 3, casa plantelor exotice

Sectorul 3, casa plantelor exotice

Epopeea palmierilor din centrul Bucureştiului i a scos la iveală faptul că alte sute de plante exotice au fost cumpărate de Primăria Sectorului 3. Vorbim despre cactuşi, bambuşi, mandarini şi chiar măslini. Unii dintre aceşti arbori au început să fie plantaţi deja prin oraş. În timp ce viceprimarul îl acuză pe primar de irosirea banilor publici, Robert Negoiţă spune că plantele sunt pentru o grădină botanică.

Plantele exotice sunt din ce în ce mai prezente în Sectorul 3. Chiar dacă din dispoziţia lui Nicuşor Dan au fost scoşi palmierii plantaţi la Piaţa Unirii, aceştia şi-au găsit loc în faţa primăriei. Lângă ei, au apărut şi nişte măslini. Primarul spune că doar o parte dintre plantele cumpărate vor fi plantate în oraş. Potrivit acestuia, ele au costat între 10 euro şi 600 de euro de bucată.

Nici oamenii nu sunt pe deplin mulţumiţi de extravaganţele apărute în ultima perioadă pe străzile Sectorului 3. Alte sute de plante exotice se găsesc la Hala Laminor, acolo unde primarul spune că vrea să amenajeze o Grădină Botanică. Pe ordinea de joi a Consiliului Local al Sectorului 3 urmează să se voteze alocarea altor 10 milioane de euro pentru hală. Proiectul a mai fost respins de două ori în ultima lună.

Dacă bucureştenii nu sunt pe deplin mulţumiţi de palmieri, aceştia sunt ceruţi în Câmpulung, acolo unde o parte din teii de pe celebrul bulevard Pardon au început să fie tăiaţi. Datorită teilor care înfrumuseţau zona, strada era locul preferat de promenadă al localnicilor şi turiştilor. Plantanţi acum mai bine de un secol, teii au început să fie însă un pericol pentru oameni.

În locul copacilor tăiaţi urmează să fie plantaţi alţi tei, tineri, care au o înălţime de trei metri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt