El Salvador, prima ţară care foloseşte Bitcoin în mod oficial

El Salvador, prima ţară care foloseşte Bitcoin în mod oficial

El Salvador a devenit prima ţară din lume care adoptă Bitcoin ca mijloc legal de plată! Congresul salvadorian a aprobat propunerea Preşedintelui de a pune în utilizare Bitcoin, pentru susţinerea economiei. Astfel, salvadorienii care trăiesc în alte ţări vor putea trimite bani celor de acasă acestei monede. Specialiştii susţin însă că bitcoinul este o monedă mult prea instabilă pentru a fi introdusă în circuitul unei economii naţionale.

Bitcoin va deveni metodă oficială de plată în El Salvador din septembrie. Utilizarea acestei metodă de plată va fi opţională pentru cetăţeni şi nu va aduce niciun risc celor care o vor folosi, spun autorităţile de acolo.

Autorităţile au mai declarat şi că aceast metodă de plată vine în ajutorul economiei şi nicidecum împotriva ei.
Deşi e cunoscută ca o ţară săracă, cu internet slab şi infrastructură prea puţin dezvoltată, introducerea Bitcoinului
ca monedă oficială e un pas extrem de mare pentru dezvoltarea acesteia. Cu toate astea, locuitorii ţării sunt uimiţi de decizia luată parcă peste noapte şi nu înţeleg cum va funcţiona mai exact aceasta.

Experţii în criptomonede susţin că Bitcoin are un viitor clar în piaţa financiară dar că nu va înlocui prea curând monedele deja cunoscute.

Şi analiştii economici sunt de părere că utilizarea strict a criptomonedelor ar fi imposibilă.

Bitcoin a apărut în 2008 şi este prima monedă virtuală din lume. Cea mai mare valoare la care a ajuns cea mai populară criptomonedă, Bitcoin a fost 63.000 de dolari.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt