Evaziune fiscală de peste 20 de milioane de euro cu maşini second hand. Percheziţii în Capitală şi şapte judeţe – Focus Prima TV

Evaziune fiscală de peste 20 de milioane de euro cu maşini second hand. Percheziţii în Capitală şi şapte judeţe

62 de percheziţii domiciliare au loc în această dimineaţă în Bucureşti şi în mai multe judeţe din ţară. Descinderile privesc cinci grupări infracţionale specializate în  evaziune fiscală în domeniul comerţului cu autovehicule second hand.

Concret, percheziţiile au loc în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Bacău, Braşov, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi Vaslui, în cadrul a două dosare penale. Nu mai puţin de 31 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare. Cercetările privesc cinci grupări infracţionale specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, grupări care ar controla direct sau prin interpuşi mai multe societăţi comerciale, ce desfăşoară activităţi în domeniul comerţului cu autovehicule rulate. Prin intermediul acestor societăţi comerciale, ar fi fost achiziţionate autovehicule de la parteneri din spaţiul Uniunii Europene, cu preponderenţă din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franţa, Spania, dar şi din alte ţări, pe care, ulterior, le-ar fi vândut în România, fără a înregistra şi a declara  veniturile, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului statului.

Total
0
Shares
Total
0
Share