Ferma animalelor de terapie

Ferma animalelor de terapie

Restricţiile îi obligă pe tot mai mulţi germani să stea în case şi să evite contactul cu alte persoane. Deja, mulţi suportă cu greu izolarea şi distanţarea de rude şi prieteni. În sprijinul acestora au venit aşa-zişii antrenori de dezvoltare personală, care au inventat programe inedite de relaxare cu distanţare socială. Cum ar fi îmbrăţişatul oilor.

O fermă din vestul Germaniei oferă servicii speciale persoanelor deprimate de lunile petrecute în carantină. Cei care doresc să profite de câteva clipe de linişte în natură, în compania animalelor de la fermă se pot înscrie online într-un program.

Sesiunile de socializare cu animalele, în special cu oile, sunt gratuite, dar o donaţie este oricând binevenită. Iar cei care au trecut prin experienţa celor câteva ore la iarbă verede, printre oile blajine care pasc fără griji spun că se încarcă pozitiv, dar cu energie, nu cu covid.

Animalele sunt blânde, aşa că nu este nevoie de supraveghere în timpul şedinţelor de relaxare. Oamenii sunt încurajaţi să interacţioneze cu oile nu doar în aceste zile dificile ale pandemiei, ci şi după încheierea restricţiilor deoarece interactiunea cu animalele are un efect terapeutic

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt