Îşi vând copiii din cauza sărăciei

Îşi vând copiii din cauza sărăciei

Afganistanul se confruntă cu o criză umanitară fără precedent. Sistarea ajutorului extern care a urmat venirii la
putere a talibanilor, a aruncat ţara în criză. Foametea a devenit endemică, iar presa internaţională consemnează deja cazuri în care familiile îşi vând copiii pentru a putea supravieţui.

Fără bani de mâncare şi cu alimente care se scumpesc de la o zi la alta, multe familii afgane recurg la o soluţie extremă. Copiii au devenit monedă de schimb şi sunt tranzacţionaţi ca orice marfă. Femeia din imagini şi-a vândut fiica unui bărbat de 23 de ani. Minora ar urma să devină una dintre soţiile cumpărătorului.

Economia întregii ţări este în colaps după retragerea forţelor aliate. 9 milioane de afgani trăiesc în sărăcie extremă. Pentru a supravieţui, tot mai mulţi recurg la gesturi disperate.

Organizaţia Naţiunilor Unite avertizează că ce e mai rău abia urmează. În lipsa ajutoarelor internaţionale, sute de mii de oameni vor muri de foame.

Potrivit estimărilor făcute de Naţiunile Unite, peste 300 de mii de familii au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele din cauza secetei extreme şi a epurărilor întrepinse de talibani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt