Festivalurile vânătorești, raiul pe pământ pentru gurmanzi - Focus Prima TV

Festivalurile vânătorești, raiul pe pământ pentru gurmanzi

A fost raiul pe pământ pentru gurmanzi, în acest sfârșit de săptămână, la Timișoara și Arad. Atât localnicii, cât și turiștii care au vizitat cele două orașe s-au putut bucura de Tradiționalele Festivaluri ale Vânătorilor, care au loc an de an. Zeci de vânători-bucătari, s-au întrecut în ceaune, așa că pofticioșii au avut de unde alege.

Se spune că un vânător bun trebuie să se priceapă și la gătit. Și ca să arate că știu să prepare gulaș, papricaș, cârnați sau salam vânătoresc, la Timisoara și-au dat întâlnire și au pregătit de-ale gurii 40 de grupe de vânători fiecare cu cazanul sau grătarul lui. Și fiecare bucătar a venit cu rețeta proprie. Spre deosebire de alte concursuri de degustare, vânătorii au fost mai cinstiți și au evitat să spună celebra expresie ,,am pus și suflet în mâncare ca să fie mai bună.

Aromele îmbietoare s-au împletit mai bine de trei ore până când au ajuns în farfurii, iar ceaunele au fost atent supravegheate de vânătorii cu mai multă experiență. în timp ce mestecau în ceaune, bucătarii au avut timp și de povești vânătoresti. Cu burțile pline, vizitatorii au admirat la final trofeele câștigate de vânătorii cu experiență și au ascultat muzică populară

Și la Arad a fost același scenariu ca și la Timisoara. Doar vizitatorii au fost alții, dar la fel de încântați. Atrași cu asemenea delicii, oamenii nu s-au lăsat asteptați, iar bucătarii iscusiți s-au întrecut în prepararea celor mai gustoase rețete.

.

Total
1
Shares
Total
1
Share