Inteligenţa artificială, folosită pe post de psiholog

Inteligenţa artificială, folosită pe post de psiholog

Inteligenţa artificială a ajuns deja să fie folosită pe post de psiholog în Statele Unite, de către oamenii care nu-şi permit să apeleze la un astfel de specialist. Chat gpt, de exemplu, oferă răspunsuri general acceptate şi sfaturi corecte din punct de vedere moral. „Poate înlocui însă interacţiunea umană?” e întrebarea care se ridică.

Îmi pare rău să aud că te confrunţi cu stare de tristeţe prelungită. Este important să acorzi atenţie stării tale emoţionale şi să iei măsuri pentru a-ţi îmbunătăţi sănătatea emoţională. În cele ce urmează, voi sufera câteva metode care ar putea ajuta”, este răspunsul primit cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Şi urmează o serie de sfaturi, care includ căutarea unui sprijin în persoanele apropiate, îngrijirea personală, identificarea cauzelor tristeţii, ajutorul specializat sau practicarea exerciţiilor fizice.

Decizia de a încheia o relaţie este una personală şi poate fi extrem de dificilă. Cu toate acestea există unele semnele şi factoti care pot indica faptul că este indicat să iei în considerare acest pas”, răspunde intelegenţa artificială. Şi oferă o listă, care include lipsa respectului, infidelitatea sau nefericirea în doi.

În Statele Unite, ChatGPT a devenit popular printre oamenii care au nevoie de sfaturi pentru rezolvarea problemelor emoţionale. Sunt atraşi de faptul că e simplu de folosit şI gratuit. Tot peste Ocean, în ianuarie, o aplicaţie de sănătate mintală a înlocuit voluntarii cu inteligenţa artificială. Utilizatorii nici nu şi-au dat seama de diferenţă, ba chiar mulţi au acordat un rating foarte mare conversaţiilor.

Ajutorul inteligenţei artificiale e o sabie cu două tăişuri. Pe de o parte, chat gpt interzice conţinutul ofensator, iar sfaturile pot fi utile. Totuşi, discuţiile interminabile cu un robot, în locul oamenilor, pot duce la înstrăinare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt