În Belgia, scepticismul față de vaccin cucerește inclusiv personalul medical. Cum se explică fenomenul – Focus Prima TV

În Belgia, scepticismul față de vaccin cucerește inclusiv personalul medical. Cum se explică fenomenul

Europa este lovită de al treilea val al pandemiei. Una dintre noile mutații ale virusului, cea descoperită prima oară în Marea Britanie, este mai contagioasă, mai periculoasă și se răspândește rapid. Chiar dacă Uniunea Europeană ar avea suficiente vaccinuri, lucru care nu se întâmplă, sondajele arată că aici este și cea mai sceptică regiune din lume când vine vorba de vaccinare. O asistentă medicală din Belgia încearcă să combată teoriile conspirației și să schimbe percepția oamenilor. Într-o țară în care în unele centre medicale se vaccinează doar 30% din personal, Christina Rodrigues își suflecă mânecile și începe lupta pe cont propriu. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30.

Christina Rodrigues este asistentă la Geriatrie şi vrea să-i încurajeze şi pe alţii. Îi cere unui coleg să facă fotografii, iar mesajul este simplu: „Uită-te la mine, mă vaccinez!”

„Sper cu adevărat că voi putea convinge şi alți îngrijitori să se vaccineze. Pe ei, propria familie și întreaga țară”, spune Christina Rodrigues.

Total
0
Shares
Total
0
Share