Județul în care școala va începe în scenariul roșu – Focus Prima TV

Județul în care școala va începe în scenariul roșu

Județul Timiș a rămas singurul din țară în zona roșie. Incidenta cazurilor este de peste 3 la mie, însă, în multe localități acest indicator este chiar și mai mare, iar aici școala va începe în scenariul roșu!

Timișoara este printre localitățile în care la școală, fizic, vor merge doar preșcolarii și elevii din clasele 1-4. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, rata de infectare la mia de locuitori este în creștere ajungând la 3,90. Timișoara număra peste 45.000 de elevi începând cu cei de la grădiniță și până la cei de clasa a XII, adică peste jumătate din numărul total de elevi din județ. Doar o mică parte dintre aceștia ,însă, vor
merge de luni la școală.

Mai mult, reprezentanții școlilor spun că unitățile lor sunt pregătite să înceapă noul an. Au măști, dezinfectanți și au stabilit circuite pentru elevi. O astfel de școală unde, luni, elevii vor veni la cursuri este liceul Grigore Moisil.

De altfel, în fiecare sală de clasă au fost montate dozatoare cu dezinfectant și s-au cumpărat lămpi cu ultraviolete.

Medicii spun că era necesară revenirea în școli și asta cu atât mai mult cu cât România a fost printre puținele țări din Europa unde în ultimele luni a existat doar școala online.

Medicii mai spun că pe lângă obligativitatea purtării măștilor de protecție și a distanțării, copiii trebuie învătați să respecte în continuare igiena mâinilor și neapărat clasele să fie cât mai des aerisite.

Total
0
Shares
Total
0
Share