Vreme în răcire şi ninsori la munte. Prognoza pe trei zile

Vreme în răcire şi ninsori la munte. Prognoza pe trei zile

La noapte (Joi - Vineri)
14.12.2023 ora 20:00 - 15.12.2023 ora 08:00
Cerul va fi mai mult noros şi va ploua în sudul şi sud-estul teritoriului, iar în rest, îndeosebi în centru, izolat vor mai fi posibile precipitaţii slabe mixte. În Carpaţii Meridionali şi Orientali şi pe arii restrânse în restul zonei montane va fi lapoviţã şi ninsoare. În sud-est, cantitãţile de apã vor depãşi 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în zona montanã înaltã şi pe arii restrânse în est şi sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade. Pe areale mici va fi ceaţã.
 
Maine, ziua (Vineri)
15.12.2023 ora 08:00 - 15.12.2023 ora 20:00
Vremea va intra într-un proces de rãcire, astfel în cea mai mare parte a ţãrii valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru aceastã datã. În regiunile sud-sud-vestice nebulozitatea va fi persistentã şi local vor fi precipitaţii, predominant sub formã de ploaie. În vestul şi nord-vestul teritoriului vor fi şi perioade cu cer degajat, iar în rest cerul va fi mai mult noros şi doar izolat vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare. La munte, local şi temporar va ninge. Vântul va prezenta intensificãri în Dobrogea, jumãtatea esticã a Munteniei şi în cea mai mare parte a Moldovei, în general cu viteze de 45...55 km/h, dar la intensitate mai redusã şi în regiunile vestice, iar în rest va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţã.
 
Maine noapte (Vineri - Sambata)
15.12.2023 ora 20:00 - 16.12.2023 ora 08:00
În regiunile sud-sud-vestice nebulozitatea va fi persistentã şi local vor fi precipitaţii mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare. În vestul şi nord-vestul teritoriului vor fi şi perioade cu cer degajat, iar în rest cerul va fi mai mult noros şi doar izolat vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare. La munte, local şi temporar va ninge. Vântul va prezenta intensificãri în Dobrogea, jumãtatea esticã a Munteniei şi în cea mai mare parte a Moldovei, în general cu viteze de 45...55 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -5 şi 1 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţã.
 
Poimaine, ziua (Sambata)
16.12.2023 ora 08:00 - 16.12.2023 ora 20:00
Procesul de rãcire va continua, astfel în cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în sud şi sud-est, se vor înregistra valori termice sub normalul climatologic al perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade. La începutul zilei înnorãrile vor persista şi vor fi precipitaţii slabe mixte, local în Oltenia şi pe arii restrânse în Muntenia şi în sudul Transilvaniei şi al Banatului. În celelalte regiuni, vor fi perioade cu cer variabil, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã, dar în zonele joase de relief pe alocuri va fi nebulozitate joasã sau ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-est şi în zona montanã înaltã.
 
A treia zi, 24 ore (Duminica)
17.12.2023 ora 08:00 - 18.12.2023 ora 08:00
În majoritatea zonelor ţãrii, valorile termice vor fi în creştere uşoarã, ce se va resimţi ziua în jumãtatea de sud-est, iar noaptea cu precãdere în vest. Cerul va avea înnorãri persistente în regiunile nordice, dar numai pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a intervalului, vor fi precipitaţii slabe -mixte la munte şi predominant ploi în rest, precum şi în Banat, Crişana şi zonele joase din jumãtatea de sud a Moldovei şi din sudul şi estul Transilvaniei unde local se va semnala ceaţã persistentã şi izolat burniţã. Izolat, în special în primele ore, vor fi condiţii de polei. În sud-sud-est, cerul va fi temporar noros, iar ceaţa se va forma pe alocuri, în special noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la altitudini mari la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -2...0 grade în zonele cu ceaţã mai persistentã din vest şi centru şi 8...9 grade în dealurile sudice; minimele termice vor fi cuprinse între -5 şi 3 grade.

Afla mai multe despremeteoprognozavreme
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt