Centrul Bucureştiului devine pietonal în weekend-uri, din 29 mai. Nicuşor Dan: O invitaţie pentru bucureşteni de a ieşi în aer liber

Centrul Bucureştiului devine pietonal în weekend-uri, din 29 mai. Nicuşor Dan: O invitaţie pentru bucureşteni de a ieşi în aer liber

Primarul Bucureştiului, Nicuşor Dan, a anunţat, vineri, că începând cu data de 29 mai, în centrul Bucureştiului, străzile vor fi deschise pentru pietoni şi închise pentru maşini, pe durata weekend-urilor. Este o invitaţie pentru bucureşteni de a ieşi în aer liber, a spus edilul, care a adăugat că este un model pe care oraşele occidentale l-au experimentat deja.

"Anunţ proiectul <Străzi deschise>, pe care îl lansăm pe 29 mai.

Este vorba de şapte zone în Bucureşti, din centru, de la Bd. Kiseleff, care continuă cu Calea Victoriei, până la Dâmboviţa. Aceste zone vor fi deschise în fiecare weekend de sâmbătă de la ora 11.00 până duminică, la ora 21.00.

Este o invitaţie pentru bucureşteni de a ieşi în aer liber. Este un model pe care oraşele occidentale l-au experimentat.

În al doilea rând, vrem să dăm posibilitatea comunităţilor locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spaţiul public.

În al treiea rând, este un test pentru un program mult mai ampu pe care vrem să-l facem anul viitor în care să deschidem zonele centrale şi cu străzi din cartiere", anunţă Nicuşor Dan.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt