Kasparov de România

Kasparov de România

La numai 7 ani, jocul de şah nu mai are nicio taină pentru el. Nicolas Cazacu a devenit lider mondial la categoria sa de vârstă, după ce a surclasat competitori din ţări în care jocul minţii este religie naţională. Talentul îl moşteneşte din familie, însă băiatul nu lasă să treacă nici măcar o zi fără să se aplece asupra tablei de şah.

În urmă cu trei veri, bunicul a fost cel care l-a iniţiat pe Nicolas în tainele şahului. Acum joacă zilnic. Tatăl său i-a fost partener de joc o lungă perioadă. Acum, bărbatul admite că nu mai este un adersar pe măsura fiului său.

Debutul competiţional a venit la vârsta de 5 ani. De atunci este abonat la locul întâi al fiecărui concurs. Ultima performanţă notabilă a venit în luna decembrie. A participat la un concurs internaţional alături de 200 de copiii din cinci ţări. Şi aici a stârnit senzaţie.

Acasă sau în sala de antrenamente, băiatul joacă şah cu profesionalismul unui adult.

Drumul lui Nicolas este unul anevoios. Orele de antrenament susţinut răpesc din clipele frumoase ale copilăriei. Nu se vede însă nicăieri altundeva decât în faţa tablei de şah.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt