Sibiul, o scenă imensă! Cel mai aşteptat festival internaţional de teatru

Sibiul, o scenă imensă! Cel mai aşteptat festival internaţional de teatru
foto: https://www.sibfest.ro/

Cu spectacol de lasere, drone, acrobaţii şi… artă cât cuprinde! Aşa a început Festivalul Internaţional de Teatru din Sibiu, cel mai mare eveniment de acest gen din Europa Centrală şi de Est. Aici ajung 5000 de artişti şi profesionişti ai teatrului, din toate colţurile lumii. Timp de 10 zile vor avea loc  peste 800 de evenimente  în teatrele din oraş, dar şi în aer liber, pe străzile pietruite din centrul istoric.

Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru au vrut să deschidă evenimentul cu un spectacol de lumini şi lasere, ci nu cu artificii. Timp de o jumătate de oră, cerul a fost luminat de efectele speciale, iar 250 de drone luminoase au proiectat pe cer o scurtă istorie a Festivalului, de la prima ediţie şi până în prezent.

În Piaţa Mare din Sibiu o trupă de artişti acrobaţi din Franţa a făcut spectacol. Publicul a stat cu sufletul la gură. Într-o altă piaţă publică din oraş, o trupă de circ contemporan, care include artişti din Austria, Germania şi Franţa, a strâns ropote de aplauze. Seara a fost completată de un concert, iar pe scenă au urcat printre alţii, Monica Anghel, Paula Seling şi George Miron.

Un bilet la Festivalului Internaţional de Teatru din Sibiu costă între 30 şi 150 lei. Pentru reprezentaţiile stradale sau în aer liber, accesul este, însă, gratuit.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt