Utilul şi plăcutul, îmbinate la Muzeul Satului

Utilul şi plăcutul, îmbinate la Muzeul Satului

Vacanţa de vară este o bucurie pentru copii, dar, în acelaşi timp, un motiv de stres pentru părinţii care nu ştiu în grija cui să-i lase pe cei mici. Ei bine, atelierele şi şcolile de vară sunt o gură de oxigen în acest caz. De la olărit până la confecţionarea produselor de piele, copiii pot învăţa diverse meşteşuguri şi să se distreze din plin în acelaşi timp.

La Muzeul Satului din Capitală, distracţia de vară a început pentru copii. Timp de 4 săptămâni, cei mici vor putea învăţa de la meşteşugari din ţara întreagă tainele îndeletnicirilor populare.

Pe lângă olărit şi modelaj în lut, copiii mai pot învăţa cum se realizează jucăriile din lemn, păpuşi şi măşti. Iar asta nu e tot.

Alexandru Ilinca face opinci şi prelucrează piele de când se ştie. Meşterul vrea să-i înveţe şi pe cei mai mici secretele lui pentru că altfel, spune el, tradiţia va dispărea.

Şi şcolile de vară sunt o soluţie pentru părinţii care nu au cine să-şi lase copiii în vacanţă.

Deşi sunt într-o sală de clasă, copiii se bucură să-şi petreacă vacanţa de vară alături de colegii lor şi să înveţe lucruri noi de la profesori.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt